top of page

Serpico historia

Serpico aloitti toimintansa vuoden 2005 lopulla. Alun perin bändissä oli neljä jäsentä (kuten nykyisessä kokoonpanossa): Vee Dour (päälaulu), Snake (kitarat), Turo Sinkkonen (basso) ja Jaakko Kakko (rummut). Jaakon lähdettyä bändistä vuonna 2008, Vee Dour soitti Janille ja pyysi häntä astumaan tilapäiseksi rumpaliksi, kunnes Serpico löytäisi pysyvän. 

Serpico äänitti muutaman demon alkuperäisellä kokoonpanolla ja uudella kokoonpanolla, johon Jani liittyi.

Samaan aikaan kun Jani liittyi bändiin, Kimmo Hautamäki (Vee Dourin ja Janin vanha ystävä) liittyi ja otti haltuunsa rytmikitaran. Siitä lähtien yhtyeessä oli viisi jäsentä, joista kaksi oli kitaristeja. Serpico äänitti tämän kokoonpanon kanssa yhden täyspitkän albumin "Utopia +358" vuosina 2009-2010 (jota ei koskaan julkaistu) ja EP:n vuonna 2011 nimeltä "Bad commercial".

Vuonna 2009 Turo jätti bändin ja keskittyi muihin musiikkiprojekteihin.

Jani tapasi Andyn ystäviensä juhlissa. Andy kehotti Jania kokeilemaan bändissä ja katsomaan, mitä tapahtuu. Kun Andy oli soittanut ensimmäiset harjoituksensa Serpicon kanssa, oli selvää, että Andy oli tarkoitettu uudeksi basistiksi. Kaikki bändissä olivat hulluna hänen karheaan ja cooliin soundiinsa. 

Tammikuussa 2011 Serpico sai loistavan tilaisuuden lämmitellä legendaarisen Sami Yaffan bändiä (entinen Hanoi Rocks -bassokitaristi) Mad Juana, joka oli kotoisin New Yorkista.

Vuonna 2014 Serpico julkaisi täyspitkän albumin nimeltä "Shallow Mistress". "Shallow Mistress" -albumi sai Serpicon viidennen sijan Levykauppa Äx:n vuoden tulokaslistalla. Bändi kiersi paljon erityisesti tuona vuonna ystäviensä Bloody Heelsin, Rust N' Ragein ja Princessin kanssa Ruotsissa, Latviassa, Virossa ja Suomessa.

Vuonna 2015 julkaistiin ensimmäinen single "Shout" albumilta "Rock Tattoo" musiikkivideon kera, jossa oli kuumia tyttöjä ja Harley Davidson -moottoripyöriä. Se herätti merkittävää huomiota bändiin. Serpico lensi Englantiin tekemään 2 viikon kiertueen Rust n' Ragen (Suomi) ja muutaman muun bändin kanssa.

Serpico sai loistavan tilaisuuden lämmitellä toista Hanoi Rocks -legendaa Michael Monroeta. Hänen bändiinsä kuului entinen Hanoi Rocks -bassokitaristi Sami Yaffa sekä entinen Hanoi Rocks -kitaristi Nasty Suicide. Tämä tapahtui vuonna 2015 MotoRockFestissä, Porin Kirjurinluodossa, Suomessa. Samaan aikaan kun Serpico lämmitti Monroen ja hänen bändinsä keikkaa, he tekivät yhteistyötä suomalaisen reality-tv-tähden Aki Mannisen kanssa, kun hän esitteli käsintehtyä custom-Harleytaan lavalla bändin soittaessa.

Kimmo Hautamäki erosi Serpicosta ja soitti viimeisen keikkansa bändin kanssa Pori Rock Bar Montussa. 

Kun Kimmo lähti bändistä, Jani meni Motörheadin keikalle Helsinki Jäähalliin ystäviensä kanssa. Yksi heistä oli Eddy (basso) Rust n' Rage -bändistä. Eddy ja Jani alkoivat keskustella mahdollisuudesta, että Eddy tulisi Serpicon kitaristiksi, ja tulihan hän.

Vuonna 2016 julkaistiin toinen single "Rock Tattoo" -albumilta, "Ain't Better to Leave" musiikkivideon kera. Helmikuun 22. päivänä Serpico sai jälleen loistavan tilaisuuden lämmitellä toista Hanoi Rocks -legendaa Andy McCoyta. Jani tapasi Nicky Rothenin Flesh Roxon -bändistä. Sen jälkeen Nicky ja Jani tulivat ystäviksi ja Serpico sai tilaisuuden lämmitellä Flesh Roxonia, jossa esiintyi myös Andy McCoy, vielä kahdessa keikassa. Ensimmäinen Pori Rock Bar Montussa ja toinen Tampereella, YO-Talolla.

Vuonna 2017 Serpico äänitti loput kappaleet albumille "Rock Tattoo" ja kiersi ympäri Suomea.

Vuonna 2018 julkaistiin kolmas ja viimeinen single "Lightning Thunder Baby" musiikkivideon kera tulevalta albumilta "Rock Tattoo". Albumi julkaistiin 12. maaliskuuta. Serpico teki pienen kiertueen Latviassa Bloody Heelsin kanssa.

Vuonna 2019 Eddy jätti bändin keskittyäkseen täysin omaan bändiinsä R&R:ään. Taas bändillä oli neljä jäsentä, ja he päättivät pysyä siinä. Eddyn lähdettyä Serpico alkoi etsiä tuottajaa seuraavalle albumille. Bändi lähetti yli 10 eri tuottajalle sähköpostia, ja vain yksi vastasi seuraavana päivänä ja sanoi "kyllä!". Se mies oli legendaarinen suomalainen musiikkituottaja Anssi Kippo. Anssi Kippo tunnetaan parhaiten työstään Children of Bodomin kanssa heidän kolmella ensimmäisellä albumillaan (Something Wild, Hatebreeder & Hate Crew Death Roll). Kahden kuukauden kuluttua kun Anssi oli valinnut ensimmäisen singlen "Midnight Cowboy" ja toisen kappaleen "Heat of the Moment" tulevalta "Chosen Four" -albumilta, Serpico ajoi Astiastudioon Lappeenrantaan ja alkoi työskennellä kuin hullut konsanaan.

Vuonna 2019 Serpico lähetti musiikkinsa yli 80 eri levy-yhtiölle. Eräänä yönä tarkistaessaan Serpicon sähköpostin roskapostikansiota he löysivät tarjouksen R.S.Musicilta. Se oli sopimus, jota he olivat odottaneet, sopimus joka veisi bändin globaalisti eteenpäin ja lähemmäksi bändin tavoitteita.

Vuonna 2020 bändi allekirjoitti maailmanlaajuisen levytyssopimuksen Rockshots Recordsin kanssa Italiasta, ja Anssi Kippo tuottaa "Chosen Four" -albumin. Serpico on nyt valmiimpi kuin koskaan! Kuten Serpico on aina sanonut: Rock 'n' Roll ei ole kuollut!

Andy lähti bändistä ja Matt Gee liittyi korvaamaan hänet kesällä 2021.

Vuonna 2021 Serpico allekirjoitti sopimuksen Metal Bookingsin (UK) kanssa, joka on kansainvälisesti tunnustettu managerointitoimisto, joka edustaa legendaarisia artisteja heavy metal- ja rock-musiikkigenreissä, kattaen Euroopan, Kaukoidän, Japanin, Etelä-Amerikan, Keski-Amerikan ja Yhdysvallat.

Serpico allekirjoitti sopimuksen Stupido Live Bookingin kanssa vuonna 2022 (livevaraus vain Suomessa).

COVID19-pandemian jälkeen Serpico sai vihdoin varattua 2 suurta keikkaa vuodelle 2023. Ensimmäinen oli Suomessa, missä he avasivat illan Hellsinki vampires -yhtyeelle, THE 69 EYES. Toinen keikka oli vielä suurempi, se pidettiin legendaarisessa The Garage Islingtonissa Lontoossa. Bändillä oli kunnia avata ilta Geoff Taten Operation Mindcrime 35. keikalla. Paikka oli täynnä!

Serpico teki sopimuksen vuonna 2024 Los Angelesissa toimivan Golden Robot Recordsin kanssa ja työskentelee uuden albumin parissa yhdessä Anssi Kipon kanssa.

"30 vuoden ajan olen ollut ammattimainen musiikkituottaja ja tuottanut sekä äänittänyt useita kultaa ja platinaa myyneitä albumeita. Serpico erottuu massasta paitsi hyvän kappaleiden kirjoittamisen ansiosta, erityisesti siksi, että he tuovat takaisin rock-musiikin vaaran tunteen. Mielestäni heillä on valtava potentiaali, ja oikean tuen kanssa he voisivat myydä paljon levyjä."

– Anssi Kippo, musiikkituottaja / Astia-studion perustaja

bottom of page